Antje Award 2024 voor energiecoach Hilde van Dael

Antje Award voor energiecoach Hilde van Dael

Foto: v.l.n.r. wethouder Lizbeth Steinbach, Hilde van Dael, Frans van Tuel en Carin Rosbergen

Een blij verraste Hilde van Dael ontving op zaterdag 22 juni de Antje Award 2024 tijdens het gezamenlijke concert van het mannenkoor Manoeuvre uit Weert en het gemengd koor Da Capo uit Stramproy bij Boshuis Nieuw Vosseven in Stramproy. Wethouder Lizbeth Steinbach van de gemeente Weert overhandigde het bijbehorende kunstwerk en de oorkonde.

Carin Rosbergen, voorzitter van de werkgroep 08 maart, benadrukte dat de Antje Award dit jaar ging naar een vrouw die zich heeft ingezet voor de natuur en duurzaamheid. Als Carin Rosbergen vertelde dat het ging om iemand die ook nog eens zingt bij het koor Da Capo, besefte Hilde van Dael dat het weleens om haar kon gaan. Even later klonk haar naam. Frans van Tuel, projectleider Warm Wonen in Weert, onderstreepte hoe Hilde als eerste vrouwelijke energiecoach gedreven aan de slag ging en een ware ambassadeur in Stramproy werd. “Hilde maakte van haar vrijwilligerswerk een echte missie. Een tweede Hilde hebben we nog niet gevonden.”

Wethouder Lizbeth Steinbach ging in op de energie, die Hilde krijgt door al haar vrijwilligerswerk. “Energie krijg je van zingen. Energie krijg je van in de natuur bezig zijn.” De wethouder noemde een hele rij activiteiten op. Tot slot nam Hilde van Dael zelf het woord. “Ik ben helemaal verrast en ontzettend trots en dankbaar dat ik de Antje Award krijg.” Ook nu kwam haar gedrevenheid bovendrijven. Ze had nog wel wat tips voor de gemeente als het om duurzaamheid ging. Hilde sloot af met: “Dan is het nu echt tijd om te gaan zingen.” Hierop nam het koor Da Capo plaats op het podium in de buitenlucht. Het publiek genoot zichtbaar van de optredens van beide koren.

Klik hier voor het officiële document van de voordracht. 


Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker