Grote response vragenlijst Warm Wonen in Weert

Grote reponse vragenlijst Warm Wonen in Weert

Massaal hebben inwoners van Weert de vragenlijst over hun woning ingevuld en ingeleverd. Vanaf de mailing in september tot nu toe heeft Warm Wonen in Weert meer dan achthonderd formulieren terugontvangen. 


Berg gegevens

Het leverde een gigantische berg gegevens op over energieverbruik en energiebesparende maatregelen die mensen hebben genomen. “Met de vragenlijst kijken we hoe goed je woning is geïsoleerd en wat er op korte termijn verbeterd kan worden. We zijn gestart in Weert Oost en Noord. De rest van Weert volgt in 2021”, aldus Frans van Tuel, projectleider van Warm Wonen in Weert.

Klein energieadvies op maat


Iedereen die een formulier heeft ingeleverd, ontvangt een kleinschalig energieadvies op maat. “Onze energieverkenners zijn druk bezig met het opstellen van deze persoonlijke adviezen. Een hele klus met zo’n grote response. Het is de bedoeling dat in januari alle indieners een advies hebben gekregen”, vertelt Frans van Tuel.

Cadeaupas


Verder ontvangen ze als tegenprestatie een cadeaupas ter waarde van vijfentwintig euro. Met deze pas kunnen ze kleine energiebesparende artikelen kopen bij Gamma Weert. Denk aan ledlampen, deurborstels, tochtstrips en radiatorfolie. In de winkel is een afzonderlijk schap voor Warm Wonen in Weert ingericht met deze artikelen. Inmiddels zijn een kleine honderdvijftig passen verzilverd.

In actie komen


Warm Wonen in Weert wil inwoners van Weert helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. “Isoleren is van groot belang om je huis comfortabel en warm te houden en steeds minder afhankelijk te zijn van aardgas. Onderneem nu actie, des te sneller je profiteert van de energiebesparing en meer comfort”, benadrukt Frans van Tuel. De gemeente Weert streeft ernaar om in 2040 energieneutraal en vrij van fossiele brandstoffen te zijn. Dat is al over 20 jaar.

Warm Wonen Weert is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Weert, WeertEnergie en Wonen Limburg.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker