Subsidies en Leningen

stippen 2

 

Met een subsidie wordt isolatie en energie besparen nog aantrekkelijker. Hier de landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidies op een rij.

Landelijk

  • Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De SEEH stimuleert eigenaars-bewoners van een woning energie te besparen. Voor deze subsidie moet u minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren.

    De subsidie voor eigenaar én bewoner is open van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022.
  • Investeringssubsidie duurzame energie. De ISDE geef je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. De regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers.

Provincie

Stimuleringsregeling duurzaam huis. Tegen lagere rente kun je bij de Provincie Limburg een bedrag lenen om je woning aan te passen voor meer wooncomfort, een lagere energierekening en de mogelijkheid om langer zelfstandig thuis te wonen.

De Stimuleringslening duurzaam thuis is voor eigenaar-bewoners, particuliere verhuurders en huurders in Limburg. Het moet gaan om een bestaande woning, dus niet om nieuwbouw.

Gemeente 

  • Subsidie groen dak
    Een groen dak maakt je woning of woonomgeving duurzamer, de stad een stukje groener én zo'n dak is een paradijs voor bijen, vlinders en andere insecten. Andere voordelen zijn het afvangen van fijnstof in de omgeving en voorkomen van opwarming in de zomer.
  • Subsidie afkoppelen regenwater. Er zijn allerlei mogelijkheden het regenwater af te koppelen. Je kunt bijvoorbeeld regenwater opvangen in een regenton of via een grindterras het water geleidelijk laten wegzakken in de tuin.